Rauman Kylmärakenne Oy

Kylmäalan ammattilainen

 

© 2015. All Rights Reserved.

Designed by Rauman Kylmärakenne Oy

Puh. 02-8227333               Teerentarhantie 8 A

Fax. 02-8211657               26510 Rauma

Mikä on kylmäainepiiri?


Ilmastointilaite ja lämpöpumppu toimii samalla periaatteella kuin jääkaappi. Laitteiston putkistossa kiertää kylmäaine vaihtaen olomuotoaan. Kylmäprosessissa on neljä vaihetta.

Vaiheet:


1. Puristus: Kompressori, joka on laitteiston sydän, pumppaa kylmäainetta ilmastointilaitteen putkistossa. Ennen kompressoria, kylmäaine on kaasua matalassa paineessa. Kompressorilla kaasun painetta ja lämpötilaa nostetaan ja kylmäaine virtaa kohti lauhdutinta.
 
2. Lauhdutus:  Lauhduttimessa kylmäaine luovuttaa lämpöä ympäristöön ja muuttuu samalla korkeapaineisesta kaasusta korkeapaineiseksi alijäähtyneeksi nesteeksi.
 
3. Paisunta: Tämän jälkeen nestemäinen kylmäaine johdetaan paisuntaventtiilin läpi höyrystimeen, jolloin kylmäaineen paine laskee ja samalla sen lämpötila putoaa alle jäähdytettävän ympäristön lämpötilan. Kylmäaine on tällöin matalapaineista ja –lämpöistä nestettä.
 
4. Höyrystyminen Höyrystimessä matalapaineinen kylmäaine absorboi itseensä ympäristön lämpöä ja höyrystyy matalapaineiseksi kaasuksi. Kaasu virtaa takaisin kompressorille, jolloin kylmäaineen kierto alkaa jälleen alusta.

Lämpöpumpuissa kylmäainekierto voidaan kääntää ja valita joko lämmitys tai jäähdytys.