Rauman Kylmärakenne Oy

Kylmäalan ammattilainen

 
© 2018. All Rights Reserved.
Designed by Rauman Kylmärakenne Oy
Puh. 02-8227333        Teerentarhantie 8 A
Fax. 02-8211657        26510 Rauma

Ilmapumput meiltä "Avaimet käteen"-palveluna - Ota yhteyttä!


Ilmalämpöpumppu on tehokas ilmastointilaite kesähelteillä ja tehokas lämmityslaite lämmityskaudella. Ilmalämpöpumppu mittaa ja analysoi koko ajan sisä- ja ulkolämpötilaa. Tarpeen tullen laite vaihtaa jäähdytykseltä lämmitykselle tai päinvastoin. Tästä on hyötyä silloin kun lämpötilan vaihtelu on vuorokauden aikana suuri, esimerkiksi keväisin ja hallaöinä.


Ilmalämpöpumpun avulla saat säästöä vuodeajasta riippumatta. Kesällä ilmalämpöpumppu toimii jäähdyttävänä ilmastointilaitteena ja talvella energiaasäästävänä lämmityslaitteena.


Ilmalämpöpumppu koostuu kahdesta yksiköstä: sisäyksiköstä ja ulkoyksiköstä. Ilmalämpöpumpun toiminta perustuu jääkaapin tavoin kylmätekniikkaan. Kompressori tuottaa tarvittavan paineen kierrättämällä yksiköiden välillä kiertävää kylmäainetta. Jäähdytyksessä se toimii samalla tavalla kuin jääkaappi. Lämmityksessä toiminta on päinvastainen: Ulkoyksikössä kylmäaine höyrystetään ja höyrystyessään kylmäaine sitoo tehokkaasti lämpöenergiaa itseensä. Tämän jälkeen kylmäaine siirretään sisäyksikölle, jossa kylmäaine nesteytetään ja tässä yhteydessä lämpö luovutetaan kylmäaineesta.


Hyöty saavutetaan siitä, että tämän koko prosessin pyörittämiseen kuluu vain noin neljännesosa sähköenergiaa siihen verrattuna minkä laite tuottaa takaisin lämpöenergiana.


Ulkoyksikkö saa lämpöenergiansa ulkoilmasta. Lämpöenergia sidotaan kylmäaineeseen, joka kuljetetaan suljetun putkijärjestelmän kautta sisäyksikölle.Lämpökertoimen (COP-arvo) ilmoittaminen EN14511 standardin mukaisesti +7 C°:n ulkolämpötilassa ei juurikaan kerro laitteen tehokkuudesta Pohjolan ilmasto-olosuhteissa.


Lue VTT:n testiraporteista tutkittua tietoa


Me edustamme useita lämpöpumppumerkkejä. Yleisimmät ilmalämpöpumppumme: Mitsubishi, Fujitsu,Hitachi


Kysy lisää, palvelemme Teitä mielelellämme!Kysy rohkeasti haluamaasi!

Suomen Kylmäliikkeiden Liitto ry
http://www.skll.fi/http://www.skll.fi/http://www.skll.fishapeimage_6_link_0shapeimage_6_link_1

Klikkaa kuvaa nähdäksesi lisätietoja

MIKÄ ON ILMALÄMPÖPUMPPU?