Rauman Kylmärakenne Oy

Kylmäalan ammattilainen

 
 

Sosiaali- ja Terveysministeriö Asetus nro 905/2007, eräiden elintarvikehuo- neistojen elintarvikehygienia-asetus astui voimaan 1. marraskuuta 2007.


Suurkeittiöasetus 905/2007 antaa useissa pykälissä esim. seuraavanlaisia helposti pilaantuvien elintarvikkeiden lämpötilavaatimuksia:



Säilytys- ja kaupanpitolämpötilat 7 § (noudatettava viimeistään 1.1.2009)


  1. jauheliha on säilytettävä alle +4 °C:ssa


  1. tuoreet kalastustuotteet (elävinä säilytettäviä lukuun ottamatta), raakavalmisteet, suojakaasu- ja tyhjiöpakatut jalostetut kalastustuotteet sekä suolattu mäti on säilytettävä 0...+3 °C:ssa


  1. helposti pilaantuvat, kylmässä säilytettävät korkeintaan +6 °C lämpötilassa


  1. helposti pilaantuvat maitopohjaiset tuot- teet on säilytettävä enintään +8 °C:ssa


  1. muut helposti pilaantuvat elintarvikkeet, mukaan lukien maito, kerma, idut ja paloitellut kasvikset tulee säilyttää enintään +6 oC:ssa


  1. kuumentamalla valmistettu helposti pilaantuva elintarvike (jota ei ole jäähdytetty) on säilytettävä siten, että sen lämpötila on vähintään +60 °C


•kuumentamalla valmistetut, helposti pilaantuvat leipomotuotteet (joita ei valmistuksen jälkeen välittömästi jäähdytetä) voidaan myyntipaikassa säilyttää alhaisemmissa lämpötiloissa, jos myymättä jääneet tuotteet hävitetään valmistuspäivän lopussa

 

Elintarvikkeiden säilytyslämpötiloja

Toimimme alan johtavien toimijoiden kanssa yhteistyössä:

Muutamia yhteityökumppaneita:

YHDISTYKSIÄ

Suomen Kylmäliikkeiden Liitto ryhttp://www.skll.fi/http://www.skll.fi/shapeimage_3_link_0
© 2015. All Rights Reserved.
Designed by Rauman Kylmärakenne Oy
Puh. 02-8227333               Teerentarhantie 8 A
Fax. 02-8211657               26510 Rauma